Gebruikstips

Opslag:

De Bio-briketten dienen droog te worden opgeslagen, niet in de buitenlucht of onder een afdak. Indien een big-bag zonder pallet gebruikt wordt is het aan te bevelen pvc. onder de zak te leggen om optrekkend vocht tegen te gaan. Omdat er geen lijm in de briketten verwerkt is kan vocht de hechting van de biomassa aantasten. De Bio-briket zal bij onvoldoende droge opslag uiteenvallen.

Gebruik:

Houtbriketten zijn zeer praktisch en schoon in het gebruik. Voor het aansteken volstaan een aantal kleine stukjes bijeen te leggen en aan te steken met aanmaakblokje of papier. Geef voldoende lucht, en de briketten zullen snel vuur vatten.

Tijdens de verbranding zetten de Bio-briketten in diameter uit. Leg de briketten daarom niet tegen bijvoorbeeld een ruitje van de kachel. Vul de kachel niet overmatig.

Bij de verbranding van de bio-briket ontstaat, bij toevoer van voldoende lucht een, schone witte of kleurloze rook.

As:

Denk er aan om uw kachel met regelmaat te reinigen. De as uit te kachel kan heet zijn en er kan, ook na enige tijd, brand uit ontstaan. Sla de as eerst enkele dagen op in een stalen ton om deze vervolgens bij het huisafval af te voeren.